Tuesday, November 25, 2008

:: Ikhwan, Ko Pakai Broadband Ker ?? ::

:: Ikhwan, Ko Pakai Broadband Ker ?? ::
Yup, aku baru jer pakai broadband ni.. aku beli Celcom Broadband dengan government rate, aku just bayar RM299 for USB Stick..
:: Bulan2 Baper RM ?? ::
For government rate, aku just bayar RM90 sahaja tiap2 bulan.. RM90 ni yang high-speed punyer, bole sampai 7.2 Mbps, Celcom skrg bole sampai 3.6Mbps.. Kalo harga biasa RM98, dat mean aku jimat RM8 la..
Kalo yang RM68 tur just bole pi sampai 364Kbps jer, xlaju sgt, kalo nak download tur slow la skit..
:: So Far Ko Guna, Ok Ker ?? ::
Alhamdulillah, ok sangat2, aku surf kat umah laju jer.. live streaming pun ok, xder sangkut2..
:: USB Stick ni jenis Vodafone K3520 ::

:: USB Modem yang lama xbole plug in terus mcm aku punya ni ::

:: Highest Speed can reach 7.2 Mbps ::

:: Comel, Cun & Cute ::

:: Light Blue means HSDPA ::

video
:: Ni live streaming aku tengok time Chelsea VS Newcastle [22 November 2008] ::

Saturday, November 22, 2008

:: Kenduri Kahwin Hafiz Mat Ali ::

:: Pada sabtu baru2 ni, 22 November 2008, aku telah pi ke Simpang, Taiping ada kenduri kahwin schoolmate aku di Madrasah Idrisiah dulu namanya Hafiz Mat Ali.. ::

:: Sambil2 pi kenduri ni aku berjumpa lah dgn kwn2 lama, lama xjumpa diorg ni, kebanyakkannya dh jd ustaz, hahaha.. dari kiri; Epy, Mutazam, Pokli & Aku ler ::

:: Semua member2 aku ni dah naik badannya, semua nak jadi mcm size aku dah, hehehe.. ::

:: Sedapnya udang ni, nyum nyum.. tapi udang ni utk pengantin jer, huhuhu ::

:: Hafiz dan pasangannya Hafizah, eh pandai ko cari nama sama ek? ::

:: Ni br kuar dari bersanding, keris di perut, buat org kecut ::

:: Pasangan secocok? of course la.. dh jadi suami isteri dah ::

:: Apis ni erkenal dgn senyuman yang malu2, sengih simpulnya.. apa2 pun aku mengucapkan Selamat Pengantin Baru.. Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.. Cepat2 lah dapatkan anak ek?.. Salam mesra dari aku, ikhwan ismail ::
:: Hafiz Mat Ali dan NorHafizah ::

Wednesday, November 19, 2008

:: Jom Baca @ PHS : Bicara Karya ::

:: Bersama Panelist; Prof. Dr. Muhd Kamil Ibrahim ::

:: Dari kiri; En. Abdur-Razzaq Lubis, Prof. Dr. Muhd Kamil Ibrahim & Tuan Haji Mohd Pisol Ghadzali (Ketua Pustakawan) ::

:: Buku paling laris; Travelog Haji: Mengubah Sempadan Iman ::

:: Prof. memberi ceramahnya yang cukup mantap dan very attractive.. rugi sapa x mai ::

:: Prof. Zulkifli (Naib Canselor USM); VVIP yang merasmikan acara ini ::

:: Bengkel Perancangan Strategik Perpustakaan USM, Naza Hotel, Penang ::


:: Bengkel ini telah dihadiri semua Pustakawan dari perpustakaan Kampus Induk dan cawangan-cawangan USM.. kami berkampung selama dua hari satu malam di Naza Hotel, Tanjung Bungah, Penang.. ::

:: Kak Emilin tengah wat satu seni fotografi ::

:: Bengkel ini satu 'follow up' untuk memastikan perpustakaan selari dgn matlamat Universiti APEX ::

:: Aku dengan ahli grup aku.. Group Literasi Maklumat ::

:: Semoga perpustakaan USM akan menjadi lebih baik dari segi prestasinya dan dapat menjadi tulang belakang yang terbaik untuk USM as APEX University ::

Sunday, November 9, 2008

:: Apa Aku buat Weekend Yang Lepas ?? ::

:: Weekend yang lepas ek? pagi2 sabtu aku pi Tesco beli brg keperluan kat umah termasuk la Ikan Siakap, aku beli sekor yang kecik2 jer, aku balik rumah terus aku masak Siakap Sweet Sour, resepi Secret Recipe Mak aku, hehhehe.. Sedap siot..sehingga menjilat jari.. nyum nyum.. Lepas jer habis mkn, aku pi Perangin Mall survey USB MODEM sampai la kul 3pm ::

:: Sabtu mlm mcm biasa la, lepak tgk bola kat Khaleel.. Ahad plk tghari aku&kak sira pi jumpa Zu kwn kami dtg dari Perlis dekat Charosta, then kami makan cendol sama ::

:: Hbs jer mkn cendol, Zu pun balik ke Perlis, huhuhuhu .. ::
:: After that, kami pun pi la lunch kat Hameediya [3pm rasanya].. masuk jer kami kat dlm Hameediya, sorg pekerja Hameediya ni offer kami Daging Goreng dia, dia kata akan bg harga VERY CHEAP, kami tanya baper RM? dia kata VERY CHEAP.. kami tanya lagi baper RM? dia ckap VERY CHEAP.. kami pun amik ayam kapitan dan darca.. sampai jer bil kat kami alkisahnya, daging goreng yang dia kata VERY CHEAP tur harganya RM 14.. terperanjat kami, sebab daging kambing goreng tur dalam piring jer, kata VERY CHEAP? hampeh.. then kami komplen, kami reject daging kambing goreng itew.. hahahha ::

:: Then kami pi Indian Street, Kak Sira beli beras Beriyani dan Rempah Ratus, kat Indian Street ni terdapat banyak kedai yang jual rempah ratus malah ribu yang original datang dari India dan Pakistan.. errmmmm.. ::

:: Yea Yea.. Arsenal WON [2] ::

:: Hahahaha.. diceritakan aku sabtu lepas aku pi la tgk match Arsenal VS Man UTD kat Khaleel Reastaurant di Bukit Gambir..ramai giler orang, yang paling sedihnya xdpt duduk di kerusi meja mkn..just duduk di tembok tepi jalan Khaleel jer, huhuhuwaaaaaaaaa... tapi xper, asalkan dapat clear view.. hahahhaha.. ::
:: Kepuasan hati aku melanda apabila Da' Gunners main ok la jugak, good passing but sometimes bengong jugak, tapi well play yang diorg tunjukkan sungguh baik dan bangga.. cuma penyakit yang selalu ada pada Gunners bila bertembung dgn team kuat bole plk menang, tapi dgn team kerdil bole plk kalah, aduhai... tapi apa2 pun, aku suka tgk budak kecik ni yang bernama Samir Nasri, main ok dan agak konsisten.. Nasri score dua bijik untuk Gunners.. Keep it up ok?? ::
:: Bukan nak kata apa, Gunners perlukan gap yang lebih jauh dgn Man UTD sbb point xder la beza sgt, cuma perlu menang dan menang, tur jer.. kena maintain.. walaupun Gunners dibarisi pemain2 yg cukup muda, tapi cukup berbakat.. itu yang patut dibanggakan.. walaupun lawan Man UTD yang key striker diorg main, kita bole menang walaupun tanpa Adebayor, RVP..huhuh.. apa2 pun, teruskan perjuangan... ::

Saturday, November 8, 2008

:: Yea Yea.. Arsenal WON [1] ::


:: Arsenal beat Barclays Premier League champions Manchester United 2-1 at the Emirates Stadium ::

[11.01 p.m.] To be continued..................

Sunday, November 2, 2008

:: Ku Bawa Ona Ku Ke Service Center ::

:: 1/11/2008 merupakan satu tarikh yang bersejarah kerana tarikh ini lah aku secara rasminya bergelar PUSTAKAWAN USM pada 1/11/2007, alhamdulillah.. sedar tak sedar.. dah setahun dah.. Tapi tarikh ini aku telah aku bawa Kekasihku Ona ke service center di Proton Edar, Sg. Pinang ::
:: Service kali ini adalah kali kedua for 5000km service.. so aku dikenakan charge RM164.95 tak termasuk labour charge sbb free lagi.. ::

:: Aku sampai lbh kurang kul 8.45am tapi Ona dinaikkan ke atas benda tur utk diservis pada pukul 9.45am, fuuhh letih menunggunya..tapi xper, aku lepak dlm tempat menunggunya dan selesa sbb sejuk, ada tv dan minum IndoCafe..huhuhu ::

::Apa2 pun aku berpuas hati dengan layanan staff Proton Edar terutama sekali Encik Hamidi yang friendly dan baik.. aku harap xder la apa2 problem kat Ona aku ni.. lagipun Ona kan dah jadi kekasihku sekarang ini.. ::
:: p/s: aku diberitakan Tiara (kekasih lama ku) bergembira tinggal di Ipoh sekarang, huhuhu.. aku merinduimu jua Tiara Ku.. ::